dimarts, 29 de març del 2011

Un decàleg interessant

Crec que potser us interessarà llegir el que pensa Bill Gates sobre l'èxit: 

Diuen que Bill Gates (William Henry Gates III) va ser convidat a fer una conferència a l'institut on havia estudiat l'ensenyament secundari. El seu discurs s'aplegà en aquestes normes i les cares de mestres i alumnes que, de segur, esperaven una altra cosa van ser eloqüents.

Núm. 1. La vida no és justa, acostuma-t'hi.

Núm. 2. Al món no li importarà la teva autoestima. Esperarà que aconsegueixis alguna cosa, independentment que et sentis bé o no amb tu mateix.

Núm. 3. No guanyaràs 5.000 dòlars mensuals just després d'haver acabat l'institut o la universitat. 

Núm. 4. Si penses que el teu mestre és dur, espera a tenir un cap de veritat. El teu cap no té vocació de docent ni la paciència d’aquest.

Núm. 5. Dedicar-se a servir hamburgueses o a repartir pizzes no et treu dignitat. Els teus avis tenien una paraula diferent per descriure-ho: oportunitat.

Núm. 6. Si fiques la pota, no és culpa dels teus pares o dels teus professors, així que no ploris pels teus errors, aprèn-ne.

Núm. 7. Abans de néixer, els teus pares no eren tan avorrits com ara. Començaren per fer-se quan hagueren de pagar pels teus comptes, netejar la teva roba bruta, escoltar com de guai ets i com de friquis són ells. Així que abans de començar una lluita de “salvem el món, la selva o un riu contaminat”, inicia el camí netejant les teves coses: comença per l'habitació, l'escriptori, l'armari, el llit, la motxilla.

Núm. 8. A l'escola poden haver-se eliminat les diferències entre guanyadors i perdedors, però en la vida real no. Sigues amable amb els 'nerds' (els més estudiosos de la classe). Existeixen moltes possibilitats que acabis treballant per algun d'ells. 

Núm. 9. La vida no es divideix en semestres ni en cursos. No tindràs tantes vacances d'estiu en llocs llunyans, de Pasqua, Nadal, del sant patró i molt pocs caps s'interessaran a ajudar-te que t'hi trobis bé. Tot això ho hauràs de fer en el teu temps lliure. A l’escola et donen moltes oportunitats per anar aprovant els teus exàmens, perquè la tasca acadèmica et resulti més fàcil; però això no et passarà a la vida real.

Núm. 10. La TV no és la vida real. En la vida quotidiana, la gent de veritat ha passar de la pel·lícula per anar a treballar. 




Recordeu l’important és treballar dur i posar tot l’esforç i interès perquè els teus somnis es facin realitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada