dijous, 26 de maig del 2011

La llengua al País Valencià

Al tall ha fet un romanç sobre la situació que es viu a València. És lamentable que avui hi hagi aquest odi tan ferotge a la llengua. Mentre Eliseu Climent exposa la situació de TV3 al País Valencià a la comissió del Senat, els membres del PP diuen que TV3 ataca el poble valencià perquè dóna una idea de país que no és la que ells tenen.

El president i l'advocada d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent i Mercè Teodoro, han comparegut aquest dijous a la comissió de cultura del Senat per exposar els detalls de la iniciativa legislativa popular (ILP) que s'ha de tramitar al Congrés i que reclama la reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9 al País Valencià i Catalunya. Climent ha demanat als governs valencià i espanyol que facin possible aquesta reciprocitat i ha assegurat que la seva entitat té "grans expectatives" al respecte perquè "en ple segle XXI ningú entén que es posin tanques a la comunicació".

La ILP "Televisió sense Fronteres" va arribar a la mesa del Congrés dels Diputats acompanyada de 651.650 signatures validades per l'Oficina del Cens Electoral, de manera que supera àmpliament les 500.000 que reclama la llei.
I la llibertat d'expressió? I els drets democràtics dels ciutadans a poder fer ús de la seva pròpia llengua? Qui imposa a qui?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada