dijous, 21 de juny del 2012

Les llegendes a l'actualitat: el festival de Tous

A l'actualitat sembla que la literatura popular sigui inexistent i la veritat és que no és així. Sovint les persones tendim a explicar realitats que no hem viscut, que ens han explicat i les reexpliquem pensant que tal vegada és una història que pot impactar a algú, que pot ajudar a no fer determinades actuacions,... Alguns en diuen llegendes, altres llegendes urbanes, altres en diuen simplement històries d'altres temps,... Totes tenen el denominador comú d'una història oral que es transmet en el temps.

A Sant Martí de Tous fan un 3r Festival de llegendes els dies 29,30 i 1 de juliol. Qui no ha sentit mai la trista història de la senyora de Tous que només menjava bens negres amb potes rosses? L'Elisa Vidal ha estat preguntant i apuntant tot un seguit d'històries, llegendes, tradicions i altres i n'ha fet uns quants llibres.

És lloable com tot un poble ha recopilat una quantitat considerable de llegendes, les ha fetes seves i les ha compartit. Aquest festival és un indici de la vigència encara avui de les llegendes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada